martes, mayo 30, 2006

Manual d'ús i història del blocs

Rebecca Blood presenta el seu llibre Univers del weblog a partir de la seva experiència com a blocaire (Rebecca's Pocket) i periodista on-line.

Llegit a lamalla.net

jueves, mayo 25, 2006

Saatchi crea una galeria virtual

El publicitario, coleccionista y marchante de arte británico Charles Saatchi ha creado una galería en Internet abierta a los artistas de todo el planeta. Your Gallery (Tu Galería), permite a artistas de cualquier país presentar su obra junto a detalles biográficos y datos de contacto. Está concebido como una nueva manera de descubrir las futuras estrellas del arte. (noticia completa en elmundo)

martes, mayo 23, 2006

Dossier de cultura digital

La revista Encrucijadas publica un dosier de cultura digital accesible via web.

Incluye los siguientes artículos:
-El tercer estado de la sociedad contemporánea
-El valor de las conexiones
-Los agujeros negros del cyberespacio
-Digital y cine
-Arquitectura de la información: Mitos y realidades
-Cultura digital y diseño de información
-El arte a través de la investigación cualitativa y los medios digitales: Kandinsky en la red

Pearl Jam y Creative Commons

Pearl Jam ha colgado su nuevo videoclip en Google Video, con Licencia Creative Commons... la MTV ya no es la única vía de entrada... :)

miércoles, mayo 17, 2006

Canon digital

La comissió assessora del Ministeri d'Indústria demana que no s'aprovi el cànon digital

El Senat ha d'aprovar aviat la reforma de la llei de propietat intel·lectual

La comissió assessora en societat de la informació del ministre d'Indústria, José Montilla, presidida per Manuel Castells, s'ha manifestat contrària a l'aprovació del cànon digital perquè, afirma, pot perjudicar irreversiblement el desenvolupament tecnològic. De moment el cànon s'aplica a CD i DVD verges, però la reforma de la llei de propietat intel·lectual preveu de gravar, així mateix, equips informàtics i electrònics, suports digitals (MP3 i similars) i xarxes de comunicacions electròniques.

El document de la comissió afirma que el cànon 'és una càrrega econòmica i fiscal injusta i indiscriminada que encareix no solament els productes sinó també l'ús de la xarxa'. Els experts no discuteixen que calgui protegir els creadors, però entenen que el cànon no és la manera de fer-ho: 'és com cobrar un paper per poder escriure'.

La comissió explica que el cànon, defensat per la SGAE i les societats de drets d'autors per pal·liar els efectes de la pirateria, no s'utilitza en alguns dels països més industrialitzats, com els Estats Units, el Regne Unit i l'Índia. A més, l'aplicació del cànon tindria per conseqüència, segons la comissió, un augment del contraban de productes informàtics i la deslocalització industrial a països on no existeixi.

La SGAE, en canvi, ha estat aquests dies a Brussel·les per pressionar la Comissió perquè mantingui el cànon digital en una futura normativa sobre societat de la informació.

La plataforma 'Todoscontraelcanon.es', que agrupa representants de la indústria informàtica, internautes i consumidors, va presentar fa un parell de setmanes prop de 100.000 signatures contra la llei.

Llegit a Vilaweb

lunes, mayo 15, 2006

¿A qué huelen los discos pirateados?

Entrenando a los perros para detectar discos pirateados...

Sellos musicales online

netlabels: Estos sellos musicales tienen la particularidad de que aprovechan las características de la Red para distribuir sus productos de forma gratuita mediante licencias Creative Commons. Esto les ha permitido crear un mercado musical alternativo que no responde a las aputas de las grandes compañías.

Las netlabels han sido las protagonistas de la quinta edición del OFFF, festival de arte y diseño digital.

jueves, mayo 11, 2006

OFF

OFFF és des d'avui l'escenari de les últimes tendències en creació digital.

Pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), hi passaran els artistes més destacats de la cultura tecnològicament més avançada i els afeccionats, cada dia més, a l'univers cultural que han obert les noves tecnologies. El festival se centrarà en dos conceptes de primera actualitat: les descàrregues gratuïtes de música (netlabels) i el disseny vectorial, que ha desbancat la il·lustració tradicional i el dibuix com a tècniques de la cultura visual contemporània.

MÚSICA A LA XARXA La part musical del programa anirà a compte d'artistes que distribueixen la seva música a la xarxa de franc. La creació, distribució i consum de música per internet ha modificat substancialment el món musical i cada dia són més els artistes que opten per les llicències Creative Commons com a alternativa al copyright tradicional i que publiquen els treballs a la xarxa. OFFF dedica l'espai Loopita als Netlabels, els nous segells musicals que habiten la xarxa.

LES ESTRELLES DEL DISSENY DIGITAL Alguns dels noms més destacats de l'art digital i del disseny de pàgines explicaran la seva feina a l'OFFF. Entre aquests, Rob Chiu, que té entre els seus clients la BBC, Channel 4 i Digital Kitchen; Ben Fry i Casey Reas, creadors del Processing, un programa de creació digital; i Kyle Cooper, un dels millors dissenyadors de crèdits cinematogràfics que ha signat els recordats crèdits de Seven i que ha estat director d'art de films com 'Spiderman', 'Donnie Brasco' i 'Missió Impossible'.

Llegit a Vilaweb