jueves, mayo 11, 2006

OFF

OFFF és des d'avui l'escenari de les últimes tendències en creació digital.

Pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), hi passaran els artistes més destacats de la cultura tecnològicament més avançada i els afeccionats, cada dia més, a l'univers cultural que han obert les noves tecnologies. El festival se centrarà en dos conceptes de primera actualitat: les descàrregues gratuïtes de música (netlabels) i el disseny vectorial, que ha desbancat la il·lustració tradicional i el dibuix com a tècniques de la cultura visual contemporània.

MÚSICA A LA XARXA La part musical del programa anirà a compte d'artistes que distribueixen la seva música a la xarxa de franc. La creació, distribució i consum de música per internet ha modificat substancialment el món musical i cada dia són més els artistes que opten per les llicències Creative Commons com a alternativa al copyright tradicional i que publiquen els treballs a la xarxa. OFFF dedica l'espai Loopita als Netlabels, els nous segells musicals que habiten la xarxa.

LES ESTRELLES DEL DISSENY DIGITAL Alguns dels noms més destacats de l'art digital i del disseny de pàgines explicaran la seva feina a l'OFFF. Entre aquests, Rob Chiu, que té entre els seus clients la BBC, Channel 4 i Digital Kitchen; Ben Fry i Casey Reas, creadors del Processing, un programa de creació digital; i Kyle Cooper, un dels millors dissenyadors de crèdits cinematogràfics que ha signat els recordats crèdits de Seven i que ha estat director d'art de films com 'Spiderman', 'Donnie Brasco' i 'Missió Impossible'.

Llegit a Vilaweb

No hay comentarios: